Notícies

Bankia, l’Institut Valencià de Cultura i la FSMCV convoquen el Congrés Internacional sobre el patrimoni documental de les bandes de música

2 juliol, 2018

El ‘I Congrés Música a la Llum’, patrocinat per Bankia, se celebrarà en la Universitat de València del 13 al 15 de desembre.

Bankia, l’Institut Valencià de Cultura i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), amb la col·laboració de la Universitat de València, han convocat el ‘I Congrés Internacional Música a la Llum’ sobre el patrimoni documental de les bandes de música.

CongresoMLL-01-web-val

El Congrés, que se celebrarà del 13 al 15 de desembre en la Universitat de València, s’emmarca dins de les activitats del programa ‘Música a la Llum’, patrocinat per Bankia i que sorgeix en 2016 dins del projecte ‘Bankia escolta València’ amb l’objectiu de col·laborar amb les societats musicals en la descripció, conservació i difusió del patrimoni cultural que s’ha anat reunint al voltant de les seues bandes.

‘Música a la Llum’ contempla també el foment de la recerca sobre el patrimoni de les societats musicals, amb iniciatives com aquest Congrés Internacional. En el seu conjunt, les bandes custodien un patrimoni tan gran i valuós com a poc conegut.

L’estudi de la música per a bandes està creixent i incorporant-se progressivament a l’àmbit acadèmic. Amb el ‘Congrés Música a la Llum’, que se celebrarà en el centre cultural La Nau de la Universitat de València entre el 13 i el 15 de desembre, els organitzadors volen contribuir a aquest creixement, coincidint amb l’any europeu del patrimoni cultural.

El Congrés inclourà conferències convidades, a càrrec de figures destacades com els directors, compositors i investigadors valencians Bernardo Adam Ferrero, José Rafael Pascual Vilaplana o Cristóbal Soler.

També participaran el nord-americà Richard Scott Cohen, vicepresident de The International Society for Research and Promotion of Wind Music; el portuguès André Filipe Oliveira Granjo, director de banda i investigador de l’Institut de Etnomusicologia de Portugal; la italiana Sabina Benelli, arxivera del Teatre Alla Scala a Milà; el director de banda i professor d’origen belga Frank de Vuyst; Ramón Nebot, catedràtic de Musicologia en la Universitat d’Oviedo, així com els investigadors del món bandístic Salvador Astruells i Frederic Oriola.

El Congrés oferirà també taules redones sobre la recuperació del patrimoni de les bandes oblidat i la col·laboració creixent entre els arxius municipals i les bandes per a la conservació i difusió d’aqueix patrimoni. A més, hi haurà concerts de banda que posaran l’èmfasi en el repertori del passat.

Els interessats a presentar comunicacions al Congrés, al voltant del patrimoni musical i documental de les bandes i altres temes relacionats, poden fer-ho fins al 31 d’agost lliurant un resum del seu text i un currículum a través de la web del Congrés.

« Notícia anterior

Bankia i la FSMCV llancen la cinquena convocatòria de beques per a alumnes d'escoles de música de les societats musicals

Notícia següent »

L’Institut Valencià de Cultura convoca el III Concurs Bankia d'Orquestres de la Comunitat Valenciana