Notícies

Bankia destina 300.000 euros a les beques de 685 alumnes de les escoles de música de la Comunitat Valenciana

5 desembre, 2019

Les beques s’han repartit entre 179 societats musicals federades de tota la Comunitat Valenciana.

La sisena edició de les beques Bankia ha comptat enguany amb una dotació econòmica de 300.000 euros que permetrà becar a 685 alumnes de les escoles de música de 179 societats musicals que formen part de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), en virtut del conveni signat entre Bankia, l’Institut Valencià de Cultura i la FSMCV.

Aquesta iniciativa, que forma part del projecte ‘Bankia Escolta València’, té com a finalitat fomentar l’estudi de música en les societats musicals com a mitjà per a contribuir al desenvolupament de la música popular de la Comunitat Valenciana, de gran tradició en les tres províncies, i que, en 2018, ha sigut declarada Bé d’Interés Cultural (BIC) per part de la Generalitat Valenciana.

Pel que fa a les sol·licituds rebudes, del total de 1.751 sol·licituds, 536 corresponen a la província d’Alacant, 1.084 a València i 131 de Castelló. Dels 685 alumnes seleccionats, 217 pertanyen a la província d’Alacant, 432 a València i 36 a Castelló.

El director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas, ha subratllat que “la concessió d’aquestes beques a 685 alumnes de les tres províncies posa en relleu el compromís de l’entitat amb la formació, amb els joves i amb un element de cohesió i vertebració territorial tan important per a la Comunitat Valenciana com és la música i el treball realitzat per les societats musicals”.

Per a la presidenta de la FSMCV, Daniela González, aquest programa de beques “té una importància fonamental per a l’alumnat de les escoles de música, ja que enllaça perfectament amb els objectius de la nostra Federació i de les seues societats musicals de promoure la inclusió social i la igualtat d’oportunitats. Aquest projecte és un clar exemple d’això, ja que permet incentivar els estudis de música sense que repercutisca en l’economia de les famílies”.

Criteris de selecció dels estudiants becats

Els alumnes becats comptaran amb un import individual màxim del 90% del total abonat en concepte de matrícula, quotes i classes de llenguatge musical i instrument, amb un límit de 500 euros per persona.

Per a la realització de la selecció d’estudiants s’ha dut a terme un procés basat en criteris acadèmics, econòmics i socials amb l’objectiu de facilitar ajudes a les famílies amb menys recursos de la Comunitat Valenciana.

D’aquesta forma, en relació als indicadors acadèmics s’ha tingut en compte si l’alumne s’ha matriculat en més d’un instrument, si hi ha més membres de la unitat familiar estudiant en el mateix centre, i la valoració realitzada per la pròpia escola. Pel que fa als barems econòmics, s’han observat els ingressos rebuts en l’últim exercici per part de la unitat familiar i s’ha incrementat la puntuació si disposaven d’un compte en Bankia.

Finalment, en relació als aspectes socials s’han atés característiques de diversa naturalesa com si l’alumne havia de desplaçar-se a una altra localitat per a assistir als seus estudis de música, si tenia alguna discapacitat, o si pertanyia a una família nombrosa o monoparental.

Des que en el curs 2014-2015 es va posar en marxa la primera edició de ‘Bankia Escolta València’ ja s’han beneficiat 5.097 estudiants de música. Amb aquesta iniciativa, Bankia mostra el seu compromís amb un dels trets més identificatius de la cultura de la Comunitat Valenciana com és la música popular.

Concert en el Palau Altea d’Altea

Una altra de les grans iniciatives contemplades en el programa ‘Bankia Escolta València’ passa per la celebració del Festival Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana que promou i dóna suport a la difusió de la música de corda i de les més de 170 orquestres de la Comunitat Valenciana.

En aquest marc, el ‘II Festival Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana’ acollirà el dijous 5 de desembre la segona jornada d’aquest festival en el Palau Altea d’Altea, que comptarà amb la participació de la Jove Orquestra de la Primitiva de Xátiva, Orquestra Simfónica de la S.M. La Primitiva de Rafaelbunyol i Orquestra de la Societat Filharmónica Alteanense.

« Notícia anterior

Resolució provisional beques Bankia-FSMCV 2019

Notícia següent »

L'orquestra de la societat musical L’Artesana de Catarroja posa el fermall final al segon ‘Cicle de concerts Bankia d'Orquestres’