Notícies

Bankia i la FSMCV llancen la quarta convocatòria de beques per a alumnes de les escoles de música de les societats musicals

19 juny, 2017

El termini d’inscripció estarà obert des del 20 de juny fins al pròxim 7 de juliol.

Bankia i la FSMCV han llançat aquest dimarts la quarta convocatòria de beques per als alumnes de les escoles de música que formen part de les societats musicals de la Comunitat Valenciana.

Aquesta iniciativa forma part del projecte ‘Bankia Escolta València’ que té com a objectiu fomentar l’estudi de la música com a forma de contribuir al desenvolupament d’aquesta activitat cultural de llarga tradició a la Comunitat. Des que en el curs 2014-2015 es va engegar la primera edició, ja s’han beneficiat 3.000 estudiants de música.

La convocatòria per al curs acadèmic 2017-2018 compta amb una dotació econòmica de 300.000 euros que sorgeixen del conveni signat entre l’entitat financera, l’Institut Valencià de Cultura i la FSMCV.

El termini per a la presentació de les sol·licituds comença el 20 de juny, i es perllongarà fins al pròxim 7 de juliol. La dotació econòmica, com en edicions anteriors, tindrà un límit de 500 euros per persona i beca, sent per a cada alumne d’un 90% del total abonat per la matrícula i les assignatures de les quals estiga matriculat per al curs 2017/2018.

Tots els interessats podran consultar les bases i realitzar la inscripció exclusivament a través del portal web www.bankiaescoltavalencia.es.

“Aquestes beques són de gran ajuda per a les famílies i escoles de música de les nostres societats musicals federades, ja que gràcies a elles cada any centenars d’alumnes poden desenvolupar els seus estudis contribuint a la continuïtat d’un dels principals trets distintius de la nostra cultura popular com és la música”, ha declarat Pedro Rodríguez, president de la FSMCV.

En aquesta línia, el director corporatiu de la Territorial de Bankia a la Comunitat Valenciana, Miguel Capdevila, ha destacat que “aquesta quarta edició de les beques reafirma el compromís de Bankia amb la formació dels joves i amb la música en tres províncies tan importants per a nosaltres com són les que integren la Comunitat Valenciana”.

Bases i resolució

La selecció dels beneficiats de les beques es realitzarà atenent a criteris acadèmics, econòmics i socials. En aquest sentit, quant als barems acadèmics es tindrà en compte si l’alumne s’ha matriculat en més d’un instrument, si hi ha més membres de la unitat familiar estudiant en el mateix centre i la valoració realitzada per la pròpia escola.

Pel que fa als criteris econòmics, s’atendrà als ingressos rebuts en l’últim exercici per part de la unitat familiar i incrementarà la puntuació el disposar d’un compte en Bankia.

Finalment, quant als aspectes socials es valorarà si l’alumne ha de desplaçar-se a una altra localitat per a assistir als seus estudis de música, si pateix alguna discapacitat o si pertany a una família nombrosa o monoparental. La resolució provisional de les beques serà el 29 de setembre. Posteriorment, s’obrirà un període de temps per a al·legacions i el 26 d’octubre es presentarà el llistat definitiu d’alumnes beneficiats per aquestes ajudes.

En l’última edició es van beneficiar d’aquestes ajudes 704 alumnes de les escoles de música de 196 societats musicals de la Comunitat. D’aquests, 440 alumnes van ser de la província de València, 208 d’Alacant i 56 de Castelló.

« Notícia anterior

Els ‘Premis Bankia al talent musical’ reben 145 candidaturas en la seua primera edició

Notícia següent »

La FSMCV lliura set guardons en la primera edició dels “Premis Bankia al talent musical en la Comunitat Valenciana”