Notícies

Bankia, l’IVC i la FSMCV convoquen el IV Concurs Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana

4 juliol, 2019

Aquesta nova edició del concurs tindrà lloc els dies 1 i 2 de febrer en el Palau de les Arts Reina Sofia de València.

L’Institut Valencià de Cultura (IVC) ha convocat la quarta edició del Concurs Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, amb la col·laboració de Bankia i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV). El termini d’inscripció es podrà realitzar fins al 30 de setembre.

El concurs, dins del programa ‘Bankia escolta València’, tindrà lloc els dies 1 i 2 de febrer en el Palau de les Arts Reina Sofia de València i consta de dues categories: ‘Salvador Giner’, per orquestres de 30 i 50 músics, i ‘Martín i Soler’, per a orquestres de 51 i 70 músics.

Participaran un màxim de quatre orquestres per categoria, que seran seleccionades prèviament pel Comité Organitzador de totes les orquestres inscrites segons la seua trajectòria, nombre de concerts realitzats, anys d’antiguitat i currículum del seu director. Les orquestres seleccionades està previst que s’anuncien a mitjan octubre.

Podran participar en el concurs totes les orquestres no professionals pertanyents a les societats musicals de la Comunitat Valenciana federades a la FSMCV. A més, La plantilla ha d’incorporar com a mínim huit violins primers, sis violins segons, quatre violes, quatre violoncels i dos contrabaixos.

Cada orquestra participant interpretarà un repertori de dues obres de lliure elecció, però una de les dues ha de ser obligatòriament del repertori orquestral compost entre 1750 i 1850. La durada del repertori serà de 45 i 70 minuts per a la categoria ‘Martín i Soler’ i de 30 i 55 minuts per a la categoria ‘Salvador Giner’ i es penalitzarà l’incompliment d’aquestes indicacions.

El jurat estarà compost per tres professionals del món de la música de reconegut prestigi sense cap vinculació amb les entitats organitzadores ni amb les orquestres participants.

Les orquestres participants rebran un diploma acreditatiu de la seua selecció per a participar en el IV Concurs Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana i hi haurà un únic premi per categoria, amb una dotació econòmica de 6.000 euros. A més, el jurat concedirà un premi de 1.500 euros al millor director de les orquestres participants en cadascuna de les categories.

Festival Bankia d’Orquestres

Amb la finalitat d’estimular el moviment orquestral valencià, les dues orquestres guanyadores del concurs i les dues que hagen tingut la segona millor puntuació en cada categoria participaran en el Festival Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, la segona edició de les quals, amb els guanyadors del concurs de l’any passat, tindrà lloc en el segon semestre de 2020.

Les bases completes del IV Concurs Bankia d’Orquestres i els formularis d’inscripció poden descarregar-se en la web de l’IVC.

« Notícia anterior

Bankia, la FSMCV i l’IVC impulsen la formació de bandes de música juvenils en dotze comarques de la Comunitat Valenciana

Notícia següent »

Bankia, l’IVC i FSMCV entreguen sis guardons en la segona edició dels ‘Premis Bankia al Talent Musical a la Comunitat Valenciana’