Notícies

‘Bankia escolta València’ organitza el primer ‘Cicle de concerts Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana’

7 maig, 2018

Els concerts s’emmarquen dins de la campanya ‘Bankia escolta València’ que l’entitat financera desenvolupa al costat de l’Institut Valencià de Cultura i la FSMCV.

Bankia, amb la col·laboració de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i l’Institut Valencià de Cultura, organitza el primer ‘Cicle de concerts Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana’.

Aquesta activitat s’emmarca dins del programa ‘Bankia escolta València’ al costat d’altres iniciatives com a ‘Música a la llum’, el programa de beques dirigit als alumnes de les escoles de música de la FSMCV, així com els ‘Premis Bankia al talent musical’.

El ‘Cicle de concerts Bankia d’Orquestres’ cerca dinamitzar el moviment orquestral valencià i recolzar el desenvolupament de la societat a través del reconeixement de les persones i entitats que estan desenvolupant projectes d’excel·lència de referència nacional i internacional en els diferents àmbits de la música.

L’encarregada d’obrir el cicle de concerts ha sigut l’Orquestra de la Societat Musical ‘La Primitiva’ de Rafelbunyol, guanyadora de la I edició del ‘Concurs Bankia d’orquestres’ en la secció Salvador Giner.

Els altres concerts se celebraran fins al pròxim mes de desembre en les localitats de Cullera, Sogorb, Godella, Alaquàs, Sollana, Bunyol, Sant Joan, Alboraia, Cullera, Xàtiva i Catarroja.

Les dates podran consultar-se en la pàgina web de bankiaescoltavalencia.

Cada orquestra participant rebrà una quantitat econòmica d’1.000 euros per la seua participació en el Cicle. D’aquesta manera es pretén incentivar a les agrupacions perquè tinguen un funcionament estable i una agenda musical durant tot l’any.

El director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas, ha assenyalat que “aquesta iniciativa suposa el compromís i l’aposta de Bankia i la resta d’institucions implicades amb les orquestres valencianes per a aconseguir, a mitjà termini, millorar la seua qualitat artística i estimular la participació dels nostres excel·lents músics de corda”.

En el mateix sentit s’ha expressat el president de la FSMCV, Pedro Rodríguez, que ha destacat que “el moviment orquestral de les nostres societats musicals mereix la major de les atencions”. “Per açò des de la FSMCV estarem sempre darrere de qualsevol iniciativa que supose articular-ho i millorar-ho”, ha subratllat.

Per la seua banda, la directora adjunta de Música i Cultura Popular, Marga Landete, ha apuntat que “el projecte ‘Bankia escolta’ té com a objectiu fomentar la continuïtat de les orquestres que s’inscriuen dins de les societats musicals i aquesta és una iniciativa més perquè es mantinga visca la seua activitat durant l’any”.

Aquest ‘Cicle de concerts Bankia d’Orquestres’ suposa una important activitat de promoció cultural donada la gran qualitat de les orquestres participants que acostaran la seua música als diversos territoris de la Comunitat Valenciana.

« Notícia anterior

Cicle Bankia d'Orquestres de la Comunitat Valenciana 2018

Notícia següent »

Bankia i la FSMCV llancen la cinquena convocatòria de beques per a alumnes d'escoles de música de les societats musicals