Notícies

El ‘Concurs Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana’ celebra la seua quarta edició

30 gener, 2020

Dins del propòsit de fomentar el teixit orquestral valencià, les dues orquestres guanyadores i les dues que hagen tingut la segona millor puntuació en cada categoria participaran en el ‘Festival Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana’.

El ‘IV Concurs Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana’, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura (IVC) amb la col·laboració de Bankia i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), se celebrarà aquest cap de setmana, per quart any consecutiu, en el Palau de les Arts de València.

El concurs, dirigit a les orquestres no professionals pertanyents a les societats musicals valencianes federades en la FSMCV, compta amb dues categories. D’una banda, la categoria ‘Salvador Giner’, tindrà lloc aquest dissabte 1 de febrer a partir de les 16.30 hores. En ella intervindrà la Jove Orquestra Unió Musical de Benaguasil dirigida per Vicent Balaguer i, després, serà el torn de l’Orquestra Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixó, dirigida per Sergi Costes Ferré i de l’Orquestra de la Societat Musical d’Alzira, sota la batuta de Josep Ribes Villaba.

D’altra banda, el diumenge 2 de febrer se celebrarà la categoria ‘Martin i Soler’, a les 12.00 hores. En aquesta secció es podrà gaudir de l’actuació de l’Orquestra Simfònica Unió Musical de Llíria, dirigida per Pascual Cabanes Fabra. Tots els concerts disposen d’entrada lliure fins a completar aforament.

L’orquestra guanyadora en cada categoria rebrà un premi amb una dotació econòmica de 6.000 euros. A més, el jurat concedirà un premi de 1.500 euros al millor director de les orquestres participants en cadascuna de les categories.

A més, amb l’objectiu de continuar fomentant el teixit orquestral valencià, les dues orquestres guanyadores del concurs i les dues que hagen tingut la segona millor puntuació en cada categoria participaran en el ‘Festival Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana’, la segona edició de les quals, amb els guanyadors del concurs de l’any anterior, tindrà lloc en el segon semestre de 2020.

Iniciativa Bankia Escolta València

El director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas, ha subratllat que “aquesta iniciativa, emmarcada en Bankia Escolta València, forma part del suport global que des de l’entitat donem a la música i a les societats musicals a la Comunitat Valenciana”. “Creiem fermament en què la música és una de les formes de desenvolupament personal i cultural més arrelada en les tres províncies i per això, un any més, estem implicats al màxim”, ha remarcat.

La presidenta de la FSMCV, Daniela González, ha manifestat que “és una satisfacció comprovar que aquest projecte aconsegueix ja la seua quarta edició, la qual cosa posa de manifest el potencial orquestral de les nostres societats musicals. Això ens impulsa a continuar treballant pel foment del teixit orquestral a la Comunitat Valenciana, que continua creixent tant en número com en qualitat i, sobretot, mostrar-ho al púbic i compartir-ho amb la societat”.

Per part seua, la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’IVC, Marga Landete, ha destacat que “el concurs garanteix activitat durant tot un any a les orquestres participants, ja que el completem amb un cicle de concerts i un Festival. D’aquesta manera, les orquestres es van consolidant dins de les seues respectives societats musicals i els músics troben una motivació més per a continuar els seus estudis”. “L’objectiu és aconseguir amb els instrumentistes de corda valencians el mateix que ja s’ha aconseguit amb els de vent, que tinguen presència en les millors orquestres del món”, ha afegit.

Aquesta iniciativa forma part del projecte ‘Bankia Escolta València’ dirigit a promocionar i donar suport a la música a la Comunitat Valenciana i al moviment associatiu musical. Amb aquest concurs es pretén promoure i donar suport a la interpretació i la difusió de la música simfònica com a part fonamental del patrimoni cultural valencià, així com enfortir l’entorn associatiu de les societats musicals i les seues orquestres.

Per això, i en paral·lel a aquest Concurs, aquest projecte es complementa amb altres iniciatives com el ‘Cicle de concerts Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana’ i el ‘Festival Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana’, celebrats anualment.

Per a aquesta quarta edició el jurat estarà format per Enrique García Asensio (president) i Saül Gómez i Isabel Villanueva (vocals), amb Pere Manuel Aragó de secretari i María José Albors de sotssecretària. L’esdeveniment serà presentat per Laura Grande.

« Notícia anterior

L'orquestra de la societat musical L’Artesana de Catarroja posa el fermall final al segon ‘Cicle de concerts Bankia d'Orquestres’

Notícia següent »

L’Orquestra Simfònica Unió Musical de Llíria i la Jove Orquestra Unió Musical de Benaguassil guanyen el ‘IV Concurs Bankia d'Orquestres’