Notícies

La tercera edició del Concurs Bankia d’Orquestres se celebra en el Palau de les Arts

15 febrer, 2019

Aquesta iniciativa, celebrada per tercer any consecutiu, forma part del projecte ‘Bankia Escolta València’ dirigit a promocionar i donar suport a la música a la Comunitat Valenciana.


El III Concurs Bankia d’Orquestres se celebra aquest diumenge en el Palau de les Arts. Els concerts, d’entrada lliure fins a completar aforament, tindran lloc a les 10.30 i 16.30 hores.

Aquesta iniciativa, celebrada per tercer any consecutiu, forma part del projecte ‘Bankia Escolta València’ dirigit a promocionar i donar suport a la música a la Comunitat Valenciana i al moviment associatiu musical. El concurs està organitzat per l’Institut Valencià de Cultura en col·laboració amb la FSMCV i el patrocini de l’entitat financera.

La seua finalitat és promoure i donar suport a la interpretació i la difusió de la música simfònica com a part fonamental del patrimoni cultural valencià, així com enfortir l’entorn associatiu de les societats musicals i les seues orquestres.

El concurs compta amb dues categories. D’una banda, la categoria ‘Salvador Giner’, que començarà a les 10.30 hores, i en la qual intervindrà la ‘Orquestra Simfònica de la Societat Musical La Primitiva de Rafelbunyol’, que interpretarà la Simfonia núm.4 Op.60 de L.V. Beethoven i la Suite per a orquestra Op.49 de Camille Saint Saëns, dirigida per Pablo Marqués Maestro.

Després, serà el torn de la ‘Jove Orquestra de la Primitiva de Xàtiva’, que interpretarà l’Obertura Coriolano op.62 de L.V. Beethoven i la Simfonia núm. 1 en Do major op.21 de L.V. Beethoven, dirigida per José Martinez Colomina.

D’altra banda, en la categoria ‘Martin i Soler’ intervindrà, a les 16.30 hores, la ‘Orquestra Simfònica Primitiva de Llíria’, que interpretarà la Simfonia núm. 7 en la major op. 92 de L.V. Beethoven i el Bolero de Maurice Ravel, dirigida per Juan José Aigualit Baena.

Per a acabar, actuarà la ‘Orquestra de corda de la Societat Musical d’Alboraia’, que interpretarà la Simfonia núm. 100 en sol major Hob l: 100 ‘Militar’ de Joseph Haydn i el Concert per a piano núm. 1 en el meu bemoll major R 455 S. 124 de Franz Liszt, amb José Balanzá Marí al piano i dirigida per Francisco José Valero García.

El jurat estarà format per Miguel Ángel García Cañamero, Beatriz Fernández Aucejo i Gjiorgi Dimcevski.

« Notícia anterior

El congrés Música a la Llum conclou amb èxit i nous desafiaments

Notícia següent »

S'atorguen els premis de l'III Concurs Bankia d'orquestres de la Comunitat Valenciana