Notícies

La Jove Banda Simfònica de la FSMCV ofereix a Gandia el concert de la campanya “Música a la Llum 2017”

11 desembre, 2017

El concert es va celebrar el diumenge 10 de desembre a les 18.00h en el Teatre Serrano de Gandia.

La Jove Banda Simfònica (JBS) de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) va oferir el diumenge 10 de desembre a Gandia un concert emmarcat dins del programa “Música a la Llum”. A més, es va aprofitar aquesta trobada a Gandia per a fer l’enregistrament del que serà el segon CD de la campanya.

En la fotografía:  Vanessa Frasquet Gonzalez, directora de la oficina de Gandía 6162 de Bankia; Remigi Morant,  vicepresidente de la FSMCV; Marga Landete, directora general adjunta de Música y Cultura popular valenciana del IVC;  Jorge García, IVC; Diana Morant, alcaldesa de Gandía y  Joan Muñoz el concejal de cultura.

En la fotografía: Vanessa Frasquet Gonzalez, directora de la oficina de Gandía 6162 de Bankia; Remigi Morant, vicepresidente de la FSMCV; Marga Landete, directora general adjunta de Música y Cultura popular valenciana del IVC; Jorge García, IVC; Diana Morant, alcaldesa de Gandía y Joan Muñoz el concejal de cultura.

Aquest programa, que està patrocinat per Bankia i organitzat per l’Institut Valencià de Cultura i la FSMCV, té l’objectiu de posar en valor i difondre l’impressionant patrimoni cultural custodiat en els arxius de les Societats Musicals de la Comunitat.

En aquesta ocasió, la JBS dirigida per Pere Vicalet, director titular en 2017, va oferir un concert en el Teatre Serrano de Gandia a les 18.00h, en el qual es va interpretar en la primera parteix peces recuperades en aquesta campanya que, malgrat el seu interès musical, són poc interpretades i mai han sigut gravades. Un exemple d’açò són les dues primeres obres: Polonesa de concert de José Espí Ulrich i La Rapsòdia Valenciana d’Eduardo López-Chavarri Marque. Ambdues procedeixen dels arxius de la Societat Musical Nova d’Alcoi.

Aquest concert va explicar, a més, amb la participació solista, en la segona part, del quartet Barcelona Clarinet Players, Joan Miquel Blanch (dolçaina) i Óscar Oliver (piano).

La JBS està composta per més de 110 músics d’entre 18 i 28 anys, amb nivells acreditats en els Conservatoris de grau mitjà i superior, que pertanyen a totes les comarques de la Comunitat Valenciana i que han sigut escollits d’entre més de 300 candidats.

Programa del concert

1ª part

Polonesa de Concert (José Espí Ulrich)

Rapsòdia Valenciana (Eduardo López-Chavarri Marque)

La dansà de Xàtiva (*scherzo) (Miquel Asensi Martín)

Fantasia sobre el 2º i 3er moviments de l’òpera Aurora, del Maestro Espí (Julio Laporta Hellín)

2ª part

Rhapsody in blue (George Gershwin) (arr. Tohru Takahashi) – Óscar Oliver, piano

Enderivell. Concert per a dolçaina i banda (Arnau Bataller) – Joan Miquel Blanch, dolçaina

The Musketeers (Óscar Navarro) – Barcelona Clarinet Players

Programa Música a la Llum

“Música a la Llum”, que forma part del projecte de Bankia Escolta València, té la finalitat d’arreplegar, analitzar i organitzar la documentació emmagatzemada en els arxius de les Societats Musicals de la Comunitat (partitures, fotografies, diplomes i material sonor). Aquesta es troba a la disposició de tots els interessats en la pàgina web www.musicaalallum.es. D’aquesta forma, es facilita la cerca, recerca i difusió d’aquest ric patrimoni posant-ho a l’abast de tots.

“Música a la Llum” compta amb la col·laboració d’un equip de musicòlegs de l’Associació Valenciana de Musicologia (Avamus) i d’un equip de documentalistes membres del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana.

 

« Notícia anterior

L’Institut Valencià de Cultura, Bankia i la FSMCV presenten a Alcoi el programa ‘Música a la llum’

Notícia següent »

Guanyadors de la II edició del Concurs Bankia d'orquestres de la Comunitat Valenciana