Notícies

Bankia, l’IVC i FSMCV entreguen sis guardons en la segona edició dels ‘Premis Bankia al Talent Musical a la Comunitat Valenciana’

15 setembre, 2019

L’entitat financera confirma el seu compromís amb el desenvolupament de la societat valenciana donant suport a projectes d’excel·lència en els diferents àmbits de la música.

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), en col·laboració amb l’Institut Valencià de Cultura (IVC) i el patrocini de Bankia, ha reconegut sis projectes d’excel·lència musical en les cinc categories de la segona edició de la gala dels ‘Premis Bankia al Talent Musical a la Comunitat Valenciana’.

Cada guanyador ha sigut premiat amb 20.000 euros en metàl·lic, així com amb una estatueta commemorativa. El jurat, que ha estat compost per experts de primer nivell i presidit pel vicerector de Cultura de la Universitat de València, Antonio Ariño, ha triat sis propostes de quasi un centenar de candidatures presentades.

bankia-premios-talento-musical-comunidad-valenciana-new

En aquesta segona edició, els guanyadors de les cinc categories són:

  • ‘Premi al músic valencià’: Francisco Coll
  •  ‘Premi a la formació musical valenciana de caràcter professional’: Amores, grup de percussió.
  • ‘Premi a l’investigador valencià’: Guadalupe López
  • ‘Premi al projecte educatiu musical’: han rebut el premi ex aequo l’I.E.S. Rodrigo Botet de Mislata (pel projecte ‘Música per a tot/és’) i Musiescola (pel projecte ‘L’empoderament de la música a les escoles’).
  • ‘Premi a l’activitat empresarial o emprenedora relacionada amb la música’: Piles, editorial de música, S. A.

L’objectiu d’aquests premis, que tenen una periodicitat biennal, és donar suport al desenvolupament de la societat valenciana a través del reconeixement de les persones i entitats que estan desenvolupant projectes d’excel·lència de referència nacional i internacional en els diferents àmbits de la música.

“Des de FSMCV estem molt satisfets amb el gran acolliment que ha tingut aquesta segona edició dels ‘Premis Bankia al Talent Musical a la Comunitat Valenciana’. No solament per la gran quantitat de candidatures rebudes, sinó per l’extraordinària qualitat dels projectes presentats. I això serveix novament per a recordar que aquesta és una terra de música i de músics per excel·lència. I des de FSMCV i gràcies a la col·laboració amb l’IVC i el patrocini de Bankia, dins de la campanya ‘Bankia Escolta València’ podem dur a terme iniciatives com aquesta, tan necessàries per a reconéixer aqueix talent musical que els valencians portem en el nostre ADN i que exportem a la resta del món”, ha destacat Daniela González, presidenta de la FSMCV.

El director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas, ha subratllat que “la celebració d’aquesta segona edició consolida uns premis que ja són referent i mostra indubtable del compromís de Bankia amb la música a la Comunitat Valenciana perquè estem convençuts que és un dels grans valors de la nostra terra i un element vertebrador de tres províncies sense les quals no podem concebre el banc”.

Raquel Tamarit, secretària Autonòmica de Cultura i Educació, ha remarcat “la col·laboració estreta i fructífera entre les tres entitats” i ha assenyalat que “els ‘Premis Bankia al Talent Musical’ complementen a la perfecció els Premis Carles Santos de la Música Valenciana ja que tenen una perspectiva a llarg termini, reconeixent bianualment carreres artístiques ja consolidades i també posant en valor les empreses, els investigadors i de totes aquelles persones que treballen per la innovació en el món de la música valenciana”.

La gala, que s’ha celebrat en el Palau de Congressos de València, ha comptat amb les actuacions en directe dels grups valencians Spanish Brass i Púrpura Pansa, així com amb un sentit homenatge al mort Carles Santos, guanyador del ‘Premi al Músic Valencià’ en l’anterior edició.

Sobre el jurat

L’Institut Valencià de Cultura, Bankia i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana han reunit un jurat de primer nivell per a la segona edició dels ‘Premis Bankia al Talent Musical a la Comunitat Valenciana’.

Presidit pel catedràtic i vicerector de Cultura de la Universitat de València, Antonio Ariño, el jurat ha estat integrat per experts com el professor de la Universitat de València Adolf Murillo, que treballava en l’IES Arabista Ribera de Carcaixent, premiat en la primera edició dels premis.

L’han integrat, a més, el professor i empresari Carles Subiela, també premiat en la primera edició; la professora de Cant del CSM J. Rodrigo de València, Ana Luisa Chova; la professora de Didàctica de la Música de la Universitat del País Basc, Maravillas Díaz; el prestigiós director d’orquestra Cristóbal Soler, un dels mestres més destacats de la seua generació en l’àmbit internacional i, al seu torn, responsable del projecte orquestral de la FSMCV i director de la Jove Orquestra Simfònica d’aquesta; i la periodista valenciana Amàlia Garrigós.

Annex. Perfil biogràfic dels guardonats en la II edició dels ‘Premis Bankia al talent musical’

« Notícia anterior

Bankia, l’IVC i la FSMCV convoquen el IV Concurs Bankia d'Orquestres de la Comunitat Valenciana

Notícia següent »

Resolució provisional beques Bankia-FSMCV 2019