Notícies

L’Orquestra Simfònica Unió Musical de Llíria i la Jove Orquestra Unió Musical de Benaguassil guanyen el ‘IV Concurs Bankia d’Orquestres’

3 febrer, 2020

L’entitat patrocina un esdeveniment la finalitat del qual és promoure i donar suport a la interpretació i la difusió de la música valenciana.

L’Orquestra Simfònica Unió Musical de Llíria i la Jove Orquestra Unió Musical de Benaguassil han guanyat el ‘IV Concurs Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana’, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura (IVC) amb la col·laboració de Bankia i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV).

Aquesta iniciativa, emmarcada en el programa ‘Bankia Escolta València’, dóna un protagonisme major al moviment orquestral que existeix dins de les societats musicals valencianes. La seua finalitat és promoure i donar suport a la interpretació i la difusió de la música com a part fonamental del patrimoni cultural valencià, així com la d’enfortir l’entorn associatiu de les societats musicals i les seues orquestres.

En la categoria ‘Salvador Giner’, van participar la Jove Orquestra Unió Musical de Benaguasil, que va interpretar la Simfonia núm. 40 de Mozart i el ‘Idilio de Sigfrido’ de Wagner, dirigits per Vicent Balaguer. A continuació, va intervindre l’Orquestra Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixó amb l’Obertura ’Egmont’ de Beethoven i la Simfonia núm. 25 de Mozart, sota la direcció de Sergi Costes Ferré. Finalment, l’Orquestra de la Societat Musical d’Alzira va interpretar la Simfonia núm. 1 de Shubert i ‘Anacreón’ simfonia per a orquestra de cambra de Francisco Zacarés Fort amb la direcció de Josep Ribes Villalta.

Finalment, va resultar guanyadora la Jove Orquestra Unió Musical de Benaguassil i el seu director Vicent Balaguer.

En la categoria ‘Martin i Soler’ ha actuat l’Orquestra Simfònica Unió Musical de Llíria que va interpretar ‘Les Hèbrides’ de Félix Mendelssohn i la Simfonia núm. 9 d’Anton Dvorák, sota la direcció de Pascual Cabanes Fabra. La vencedora en aquesta categoria va ser l’Orquestra Simfònica Unió Musical de Llíria i el seu director Pascual Cabanes Fabra.

orquestra-lliria-bankia-escolta-valencia-bev

« Notícia anterior

El ‘Concurs Bankia d'Orquestres de la Comunitat Valenciana’ celebra la seua quarta edició