Notícies

L’Institut Valencià de Cultura convoca el III Concurs Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana

17 juliol, 2018

Les inscripcions estan obertes fins al 28 de setembre.

L’Institut Valencià de Cultura ha convocat la tercera edició del Concurs Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, amb la col·laboració de Bankia i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV). El termini d’inscripció es podrà realitzar des d’avui fins al 28 de setembre i les sol·licituds poden fer-se per via telemàtica.

El concurs, dins del programa ‘Bankia escolta València’, tindrà lloc els dies 16 i 17 de febrer de l’any que ve en el Palau de les Arts Reina Sofia de València i consta de dues categories: ‘Salvador Giner’, per orquestres d’entre 30 i 50 músics, i ‘Martín i Soler’, per a orquestres d’entre 51 i 70 músics.

Participaran un màxim de quatre orquestres per categoria, que seran seleccionades prèviament pel Comitè Organitzador d’entre totes les orquestres inscrites segons la seua trajectòria, nombre de concerts realitzats, anys d’antiguitat i currículum del seu director. Les orquestres seleccionades està previst que es coneguen abans del 15 d’octubre.

Podran participar en el concurs totes les orquestres no professionals pertanyents a les societats musicals de la Comunitat Valenciana federades a la FSMCV. La plantilla ha d’incorporar com a mínim vuit violins primers, sis violins segons, quatre violes, quatre violoncels i dos contrabaixos.

Cada orquestra participant interpretarà un repertori de dues obres de lliure elecció, però una de les dues ha de ser obligatòriament del repertori orquestral compost entre 1750 i 1850. La durada del repertori serà d’entre 45 i 70 minuts per a la categoria ‘Martín i Soler’ i d’entre 30 i 55 minuts per a la categoria ‘Salvador Giner’ i es penalitzarà l’incompliment d’aquestes indicacions.

El jurat estarà compost per tres professionals del món de la música de reconegut prestigi sense cap vinculació amb les entitats organitzadores ni amb les orquestres participants.

Les orquestres participants rebran un diploma acreditatiu de la seua selecció per a participar en el III Concurs Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana i hi haurà un únic premi per categoria, amb una dotació econòmica de 6.000 euros. A més, el jurat concedirà un premi de 1.500 euros al millor director de les orquestres participants en cadascuna de les categories.

Les bases completes de l’III Concurs Bankia d’Orquestres i els formularis d’inscripció poden descarregar-se en http://ivc.gva.es/es/musica/festivales-musica/concurso-bankia

cartel-III-concurso-orquestas

Festival Bankia d’orquestres

Amb la finalitat d’estimular el moviment orquestral valencià, les dues orquestres guanyadores del concurs i les dues que hagen tingut la segona millor puntuació en cada categoria participaran en el II Festival Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, la primera edició de les quals, amb els guanyadors del concurs de l’any passat, tindrà lloc el pròxim mes setembre a Sagunt, capital cultural valenciana, i a Alacant.

Els concerts a Sagunt seran els dies 22 i 23 de setembre amb la participació de la Jove Orquestra de la Unió Musical d’Alaquàs, l’Orquestra Simfònica de la Societat Instructiva Santa Cecília de Cullera i l’Orquestra Simfònica Vila de Sant Joan de la Societat Musical La Pau de Sant Joan. A Alacant, els concerts tindran lloc el 29 i 30 de setembre, amb la participació de l’Orquestra Simfònica L’Artesana de Catarroja, l’Orquestra Simfònica de la Societat Musical L’Artística de Bunyol i l’Orquestra Simfònica de la Societat Musical La Primitiva de Rafelbunyol.

El II Festival Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, amb els guanyadors del III Concurs d’Orquestres tindrà lloc el segon semestre de 2019, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura.

« Notícia anterior

Bankia, l’Institut Valencià de Cultura i la FSMCV convoquen el Congrés Internacional sobre el patrimoni documental de les bandes de música

Notícia següent »

Bankia, l'Institut Valencià de Cultura i la FSMCV presenten a Sagunt el ‘I Festival Bankia d'Orquestres de la Comunitat Valenciana’