Notícies

Presentació del II Concurs d’Orquestres Bankia de la Comunitat Valenciana

17 juliol, 2017

Ampliat el termini d’inscripció fins el 30 de setembre.

La presentació estat a càrrec de Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’IVC, Isabel Rubio, coordinadora de la Direcció general de Comunicació i Relacions Externes de Bankia a la Comunitat Valenciana i Remigi Morant, vicepresident de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV).

Marga Landete ha assenyalat que “aquesta iniciativa és una mostra més del que es pot fer en matèria cultural gràcies a la col·laboració entre diferents institucions. El Concurs d’Orquestres Bankia servirà per a promoure i recolzar la interpretació i la difusió de la música com a part fonamental de patrimoni cultural valencià, facilitant la captació de nous públics i dotant al món orquestral de la societats musicals d’estímuls per a la seua activitat al llarg de tot l’any”.

Per la seua banda, Isabel Rubio, coordinadora de la Direcció general de Comunicació i Relacions Externes de Bankia a la Comunitat Valenciana, ha reconegut que “estem molt satisfets, no solament per haver engegat la segona edició del concurs, sinó perquè incorporem algunes novetats que milloraran de forma rellevant aquesta nova convocatòria”.

“Sabem que és un projecte innovador i ambiciós que fem convençuts de la importància de potenciar les formacions orquestrals i la qualitat dels nostres músics de corda. A més, amb el festival d’orquestres volem mantenir la seua activitat al llarg de l’any i recuperar, en part, un projecte que va anar sempre molt valorat a València”.

Remigi Morant, vicepresident de la FSMCV ha manifestat “amb aquesta nova edició es consolida aqueix primer pas que van iniciar l’any passat l’IVC, la FSMCV i Bankia. Es tracta d’una gran oportunitat per a les orquestres de les societats musicals, per a mostrar el magnífic treball que realitzen i per a animar a la seua millora continua”.

Les principals novetats que presenten aquestes bases respecte a les de la primera edició són, en primer lloc, majors terminis tant per a la presentació de les orquestres, que podran fer-ho des d’avui fins al 30 de setembre, i un major termini per a la preparació del concurs. El llistat d’orquestres seleccionades es publicarà abans del pròxim 15 d’octubre i el concurs se celebrarà els dies 24 i 25 de febrer de 2018.

Segueixen existint dues categories ‘Salvador Giner’ i ‘Martin i Soler’, però es redueix la plantilla de músics en la categoria ‘Martin i Soler’. Si en la primera edició havien de ser formacions d’entre 51 a 110 músics, ara es passa a formacions d’entre 51 i 70 músics, per a propiciar la participació d’orquestres de grandària mitjana, que juntament amb les de la categoria ‘Salvador Giner’, d’entre 30 i 50 músics, són les majoritàries en la nostra Comunitat.

En aquesta edició es manté l’import dels premis de l’edició anterior, i es dóna un nou premi, ja que, en lloc d’atorgar un únic premi al millor director, es dóna un premi al millor director en cadascuna de les dues categories. Una altra novetat és que les bases arrepleguen expressament que no es podran atorgar premis ‘ex-aequo’.

I tal vegada la novetat més important és que enguany es pretén donar continuïtat al projecte amb la celebració en la primavera-estiu de 2018 d’un festival, les dates del qual encara estan per confirmar, que organitzarà l’Institut Valencià de Cultura, en el qual participaran les orquestres guanyadores i dues orquestres triades per sorteig, una per secció entre les quals es van presentar al concurs, però no van ser seleccionades per a participar. Així mateix, aquest festival podrà convidar a altres orquestres, siguen o no depenents d’una Societat Musical de la FSMCV. Serà el “Festival Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana”.

cartel_concurso_orquestas_2018-01

« Notícia anterior

La FSMCV lliura set guardons en la primera edició dels “Premis Bankia al talent musical en la Comunitat Valenciana”

Notícia següent »

Resolució provisional beques Bankia-FSMCV 2017