Notícies

Bankia, l’Institut Valencià de Cultura i la FSMCV presenten a Sagunt el ‘I Festival Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana’

18 setembre, 2018

Se celebrarà del dissabte 22 al diumenge, 30 de setembre, en les ciutats de Sagunt i Altea.

L’Institut Valencià de Cultura, en col·laboració amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i el patrocini de Bankia, organitza del 22 al 30 de setembre el ‘I Festival Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana’, que se celebrarà en les ciutats de Sagunt i Altea.

Aquest festival s’emmarca dins del programa ‘Bankia escolta València’ que l’entitat financera impulsa a la Comunitat Valenciana per a recolzar el moviment associatiu musical en les tres províncies.

Amb la primera edició d’aquest festival es reforça una de les línies fonamentals de ‘Bankia escolta València’ que és el suport a la música de corda i a les orquestres valencianes. El ‘I Festival Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana’ és una nova cita anual que es completa amb el ‘Primer Cicle de Concerts Bankia d’Orquestres’, que està en marxa fins a desembre, i el ‘Concurs d’Orquestres Bankia’, que celebra enguany la seua tercera edició.

En la presentació del festival en l’Ajuntament de Sagunt han participat l’alcalde de la ciutat, Quico Fernández; la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’IVC, Marga Landete; el vicepresident de la FSMCV, Remigi Morant, i la coordinadora de Comunicació i Relacions Externes de Bankia a la Comunitat Valenciana, Isabel Rubio.

Josep Francesc Fernández ha subratllat que “un dels al·licients més importants per a Sagunt com a capital cultural valenciana és poder enriquir l’oferta de la ciutat amb esdeveniments de primer nivell. En aquest sentit, el ‘I Festival Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana’ és el tipus d’iniciatives que ens enriqueixen com a ciutat i que ens connecten amb el talent artístic d’altres llocs del territori valencià”.

“És una satisfacció molt gran rebre a les orquestres d’Alaquàs, Cullera i Sant Joan en un marc tan simbòlic per a nosaltres com el Teatre Romano, un monument que és necessari reivindicar també com a seu d’iniciatives com aquestes i en el qual la música sempre ha tingut un refugi acollidor i imponent alhora. Una experiència que esperem que siga inoblidable per als músics que ens visiten i també per a nosaltres”, ha traslladat l’alcalde de Sagunt.

La directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’IVC ha afirmat que “es tracta d’una de les activitats que estem realitzant per a fomentar la música orquestral dins del moviment de les societats musicals”.

“És una forma de mantenir actives les orquestres que ja han participat en el ‘Concurs d’Orquestres Bankia’, juntament amb el Cicle d’Orquestres, i també una forma que tinguen una convivència important entre elles, que comencen el curs treballant molt focalitzats en la participació en el festival i, sobretot, que donen a conèixer al públic valencià la gran qualitat de les orquestres joves que depenen d’una societat musical”, ha incidit Landete.

Bankia escolta València

La coordinadora de Comunicació i Relacions Externes de Bankia a la Comunitat Valenciana, per la seua banda, ha subratllat “l’esforç econòmic que l’entitat financera realitza anualment para ‘Bankia Escorta València’ seguisca creixent”. “Amb aquesta primera edició del ‘Festival Bankia d’Orquestres de Sagunt i Altea, el primer cicle d’Orquestres que estarà en marxa fins a finals de l’any, i el ‘III Concurs d’Orquestres’ que convocarem abans de l’estiu, estem consolidant, juntament amb l’administració i les societats musicals, un projecte seriós i molt meditat, l’objectiu del com és millorar l’excel·lència i empleabilitat dels nostres músics de corda”, ha recalcat.

El vicepresident de la FSMCV, Remigi Morant, per la seua banda, ha reconegut “a totes els orquestres i societats musicals participants per l’esforç realitzat”. “A poc a poc, el moviment orquestral nascut en el si de les societats musicals va millorant i hem de tenir en compte que aquests seran els músics del futur en les orquestres simfòniques del món”, ha destacat.

El Teatre Romano de Sagunt acollirà el dia 22 de setembre l’actuació de la ‘Jove Orquestra de Societat Musical d’Alaquàs’ i la ‘Orquestra Simfònica de la SM. Santa Cecília de Cullera’, i el 23 de setembre actuarà la ‘Orquestra Simfònica Vila de Sant Joan de la S. M. La Pau de Sant Joan’.

Els concerts en el Palacio Altea seran el 29 de setembre. Actuarà l’Orquestra Simfònica ‘L’Artesana de Catarroja’ i la ‘Orquestra Simfònica de la Societat L’Artística de Bunyol’, i el 30 de setembre el concert comptarà amb la presència de la ‘Orquestra Simfònica de la Societat Musical La Primitiva de Rafelbunyol’.

cartel_festival_orquestas_2018

« Notícia anterior

L’Institut Valencià de Cultura convoca el III Concurs Bankia d'Orquestres de la Comunitat Valenciana

Notícia següent »

Resolució provisional beques Bankia-FSMCV 2018