Notícies

Bankia llança la campanya de concerts ‘Música a la Llum’ en l’Alqueria Julià – Casa de la Música

30 desembre, 2020

Aquest nou projecte té com a finalitat dotar d’una programació cultural estable a la ‘Alqueria Julià – Casa de la Música’, així com recuperar el patrimoni musical valencià, entre altres.

Bankia, amb el suport de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i l’Institut Valencià de Cultura (IVC) ha anunciat la creació de la campanya ‘Música a la Llum – Concerts a la Casa de la Música’, un nou projecte que consta d’un cicle de 15 concerts de grups de xicotet format (grups de cambra, big bands, entre altres) pertanyents a societats musicals federades.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins del programa ‘Bankia escolta València’ al costat d’altres com el ‘Cicle de concerts Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana’, el ‘Festival Bankia d’Orquestres’, el programa de beques dirigit als alumnes de les escoles de música de la FSMCV, o els ‘Premis Bankia al talent musical’.

Cada concert estarà dotat amb 1.000 euros per a cada societat musical participant i se celebraran a la Casa de la Música – Alqueria Julià, nova seu de la Federació de Societats musicals de la Comunitat Valenciana cedida per Bankia. El cicle tindrà lloc entre el 29 de gener i el 21 de maig de 2021.

Aquest nou projecte té com a finalitat estimular les formacions de xicotet format de les societats musicals, dotar d’una programació cultural estable a la ‘Casa de la Música-Alqueria Julià’, obrir aquesta nova seu de la FSMCV a totes les societats musicals, així com recuperar el patrimoni musical valencià, entre altres.

“Des de la Federació de Societats Musicals estem molt contents d’obrir per fi la Casa de la Música a les nostres societats musicals amb aquest nou cicle”, comenta Daniela González, presidenta de la FSMCV. “Desitgem que només siga el principi d’un 2021 ple de vida i de música per a l’Alqueria Julià”, afig González.

Per al director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas, “aquest cicle de concerts és una gran oportunitat per a continuar impulsant el programa de ‘Música a la llum’ en un format diferent, a causa de la pandèmia, però que ens permetrà conéixer i gaudir de moltes altres agrupacions musicals de xicotet format que existeixen en la Comunitat; escoltar moltes de les composicions recuperades d’artistes valencians i, per descomptat, obrir l’Alqueria Julià als qui vulguen gaudir dels concerts i conéixer la nova Casa de la Música”.

El termini de presentació de les sol·licituds per a participar en la campanya ‘Música a la Llum – Concerts a la Casa de la Música’ comença el 30 de desembre de 2020 i finalitzarà el 15 de gener de 2021.

« Notícia anterior

Bankia destina 300.000 euros a les beques de 710 alumnes de les escoles de música de la Comunitat Valenciana

Notícia següent »

El cicle de concerts ‘Música a la Llum’ de Bankia arranca en l’Alqueria Julià-Casa de la Música