Notícies

CaixaBank i la FSMCV convoquen la huitena edició de beques per a l’alumnat d’escoles de música amb una dotació de 300.000 euros

9 juliol, 2021

La convocatòria s’emmarca en el projecte ‘CaixaBank escolta València’, que es desenvolupa amb el patrocini de CaixaBank i la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura (IVC) i la FSMCV.

CaixaBank, l’Institut Valencià de Cultura (IVC) i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) convoquen la huitena edició de beques dirigides a l’alumnat dels centres educatius de les societats musicals de la Comunitat Valenciana, que per al curs 2021-2022 compta amb una dotació econòmica de 300.000 euros.

Aquesta convocatòria és una de les línies del projecte ’CaixaBank escolta València’ i té com a finalitat fomentar entre els més xicotets l’estudi de la música i incentivar a tot l’alumnat a seguir els seus estudis musicals amb independència de la seua condició econòmica. El termini d’inscripció per a aquesta huitena convocatòria estarà obert fins al pròxim 24 de setembre.

Des de la seua posada en marxa en el curs acadèmic 2014-2015, s’han beneficiat més de 5.800 alumnes, amb una inversió total de 2.432.000 euros. En concret, en la passada edició 2020-2021 van ser becats un total de 710 estudiants procedents de 181 societats musicals de tota la Comunitat Valenciana.

“Des de la FSMCV considerem aquesta línia de beques com un dels projectes de major importància i alhora, un dels més necessaris, especialment en aquests moments tan complicats per a les nostres escoles de música i les famílies dels nostres alumnes a conseqüència de la crisi. Per això, aquestes beques són ara més importants que mai, per a continuar fomentant l’accés a la formació musical dels més joves, que són la pedrera i el futur de les nostres societats musicals”, ha afirmat Daniela González, presidenta de la FSMCV.

Per al director territorial de CaixaBank en la Comunitat Valenciana, Xicu Costa “amb la posada en marxa de la huitena convocatòria de beques es posa de manifest, una vegada més, el nostre compromís amb un col·lectiu que ens representa com a valencians, que vertebra la nostra Comunitat i que tant aporta a la nostra cultura i tradicions”; així mateix ha afegit que “un any més volem fer costat econòmicament a les famílies i als alumnes i alumnes de les escoles de música perquè puguen continuar formant-se”.

“La convocatòria d’aquestes beques és el projecte més transversal dins de CaixaBank Escolta València, ja que arriba a tots els racons del nostre territori i afavoreix la continuïtat de la formació musical dels músics i músiques del futur. A les escoles de música de hui es troben els professionals de demà i volem ajudar-los en el seu camí”, afirma des de l’Institut València de Cultura, Marga Landete, Directora Adjunta de Música i Cultura Popular Valenciana.

Barems de selecció

Poden optar a aquesta convocatòria de beques tot l’alumnat dels centres educatius de societats musicals pertanyents a la FSMCV matriculat per al curs 2021-2022. Com és habitual, per als criteris de selecció dels beneficiats s’estableixen uns barems acadèmics, econòmics i socials. Quant als criteris acadèmics, es valorarà si l’alumne s’ha matriculat en més d’un instrument, si hi ha més membres de la unitat familiar estudiant en el mateix centre i la valoració realitzada per la pròpia escola de música.

En els ràtios econòmics s’ha disposat posar l’atenció als ingressos rebuts en l’últim exercici per part de la unitat familiar. A més, l’alumne que dispose d’un compte en CaixaBank incrementarà la puntuació.

Finalment, quant als aspectes socials, es tindran en compte circumstàncies com si l’alumne ha de desplaçar-se a una altra localitat per a assistir als seus estudis de música, si té alguna discapacitat o si pertany a una família nombrosa o monoparental.

Imports, terminis i resolució

La dotació econòmica d’aquestes beques suposa per a cada alumne fins al 90% del total abonat per la matrícula i les assignatures de les quals estiga matriculat en el curs 2021/2022, amb un límit de 500 euros per persona i beca. Els interessats poden consultar les bases i realitzar la inscripció a través de la web www.bankiaescoltavalencia.es.

La resolució provisional de les beques es publicarà abans del 5 de novembre de 2021. Posteriorment, s’obrirà un període de 10 dies hàbils per a al·legacions i el 26 de novembre, com a data límit, es publicarà la resolució definitiva d’alumnes seleccionats per a rebre les beques.

Sobre la FSMCV

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana està integrada actualment per 550 societats musicals, que amb les seues respectives escoles de música reuneixen més de 43.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 associats. Amb una de les masses de voluntaris més àmplies d’Espanya i amb més de la meitat de societats musicals existents al nostre país, el moviment de les societats musicals de la Comunitat Valenciana constitueix un moviment artístic, social i educatiu, considerat únic en el món.

Sobre CaixaBank

CaixaBank és un grup financer líder i innovador que compta amb més de 15 milions de clients. L’entitat disposa de la xarxa comercial més àmplia de la península, amb al voltant de 4.000 oficines, i de la major base de clients digitals. CaixaBank és una entitat amb vocació social. Gràcies a la capil·laritat territorial de la seua xarxa d’oficines, detecta necessitats locals i fa costat a la Fundació “la Caixa” en la distribució d’ajudes que, en 2020, van arribar a més de 6.900 entitats socials per a posar en marxa 8.500 projectes. Enguany, l’entitat ha incorporat a les seues línies d’actuació el llançament de convocatòries socials i mediambientals en col·laboració amb fundacions amb profund arrelament en deu comunitats autònomes.

CaixaBank desenvolupa un model de banca universal socialment responsable i és considerada per Merco com la primera del sector financer espanyol en responsabilitat empresarial i govern corporatiu.

Sobre l’Institut Valencià de Cultura

L’Institut Valencià de Cultura (IVC) és una entitat de dret públic que depén de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport i que té com a finalitat el desenvolupament i l’execució de la política i accions culturals de la Generalitat Valenciana quant a la creació, exhibició, coneixement, tutela, foment, producció, conservació, restauració, estudi, investigació, promoció i difusió de les arts escèniques, musicals i audiovisuals, fonamentalment i en totes les seues varietats; de les arts plàstiques i els museus en determinats àmbits i espais concrets; i de tots els béns culturals que conformen el patrimoni cultural valencià.

« Notícia anterior

‘CaixaBank Escolta València’ llança una convocatòria d'ajudes a la música valenciana per a mitigar l'impacte econòmic de la pandèmia

Notícia següent »

CaixaBank, l’IVC i la FSMCV convoquen la quarta edició del ‘Cicle de concerts CaixaBank d'orquestres de la Comunitat Valenciana’