Notícies

CaixaBank, l’IVC i la FSMCV convoquen la quarta edició del ‘Cicle de concerts CaixaBank d’orquestres de la Comunitat Valenciana’

6 setembre, 2021

La convocatòria, dotada amb 18.000 euros per l’entitat financera i emmarcada en el programa ‘CaixaBank Escolta València’, ha sigut adaptada perquè les societats musicals puguen participar respectant la normativa sanitària.


CaixaBank, la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i l’Institut Valencià de Cultura (IVC) posen en marxa la quarta edició del ‘Cicle de concerts CaixaBank d’orquestres de la Comunitat Valenciana’.

Els concerts se celebraran entre el pròxim 1 d’octubre i el 31 de març de 2022 en diversos municipis de les tres províncies, oferits per les orquestres participants en les tres edicions del ‘Concurs d’Orquestres CaixaBank’. Les orquestres que participen en aquest cicle rebran una ajuda econòmica de 1.500 euros per l’organització del concert.

Amb un pressupost global de 18.000 euros dotats per l’entitat financera, aquest cicle de concerts s’emmarca en el programa ‘CaixaBank Escolta València’ i ha sigut adaptat amb la finalitat que les societats musicals puguen participar respectant la normativa sanitària.

A través d’aquest ‘Cicle de concerts CaixaBank d’Orquestres’ es pretén fomentar la pràctica orquestral en el si de les societats musicals, al mateix temps que permet acostar aquesta oferta cultural als municipis de la Comunitat Valenciana, impulsant així la seua promoció cultural i turística, atenent en tot moment a les recomanacions sanitàries amb motiu de la pandèmia.

El director territorial de CaixaBank en la Comunitat Valenciana, Xicu Costa, ha assenyalat que “amb aquesta quarta edició del cicle de concerts donem continuïtat a una de les línies més rellevants del programa ‘CaixaBank escolta València’. Fomentar l’activitat de les formacions orquestrals de les societats musicals i dels seus músics de corda és donar suport a l’excel·lència, l’oferta cultural en el nostre territori i, sens dubte, un gran estímul perquè els joves continuen formant-se musicalment”, ha afegit.

La presidenta de la FSMCV, Daniela González, ha agraït a CaixaBank l’impuls d’aquesta mena de projectes “tan necessaris per al nostre col·lectiu, especialment en aquests moments tan complicats a conseqüència de la pandèmia”. “En aquest sentit, comptar novament amb aquest cicle de concerts ens permet continuar treballant pel foment del teixit orquestral de les nostres societats musicals i mantindre l’activitat cultural i formativa d’aquestes”, ha apuntat.

La directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, Marga Landete, ha detallat la implicació de la institució: “Estar al costat dels músics i donar suport a tot el sector és el principi bàsic de la nostra activitat, així que estem molt satisfets amb la posada en marxa d’aquesta nova edició del cicle d’orquestres, que suposa un estímul per a les societats musicals i per als propis músics i contribueix a enriquir i professionalitzar el sector musical valencià des de la seua mateixa base”.

El termini de presentació s’obrirà aquest dilluns, a través de la plataforma de gestió de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, i finalitzarà el pròxim 27 de setembre. Tota la informació i bases de la convocatòria es poden consultar en la pàgina web de l’entitat www.fsmcv.org

Sobre CaixaBank

CaixaBank és el grup financer líder a Espanya i un dels més importants de Portugal, on controla el 100% de BPI. El banc, presidit per José Ignacio Goirigolzarri i dirigit per Gonzalo Gortázar, té 21 milions de clients en el mercat ibèric, la major xarxa comercial de la península, amb més de 6.100 oficines i més de 15.000 caixers automàtics, i el lideratge en banca digital amb un percentatge de clients digitals del 70,6%.

L’essència de CaixaBank és un model de banca universal socialment responsable, basat en la qualitat, la proximitat i l’especialització en productes i serveis adaptats per a cada segment. La seua missió és contribuir al benestar financer dels seus clients i donar suport al progrés de les comunitats on desenvolupa la seua activitat.

Sobre la FSMCV

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana està integrada actualment per 550 societats musicals, que amb les seues respectives escoles de música reuneixen més de 43.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 associats. Amb una de les masses de voluntaris més àmplies d’Espanya i amb més de la meitat de societats musicals existents al nostre país, el moviment de les societats musicals de la Comunitat Valenciana constitueix un moviment artístic, social i educatiu, considerat únic en el món.

Sobre l’Institut Valencià de Cultura

L’Institut Valencià de Cultura (IVC) és una entitat de dret públic que depén de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport i que té com a finalitat el desenvolupament i l’execució de la política i accions culturals de la Generalitat Valenciana quant a la creació, exhibició, coneixement, tutela, foment, producció, conservació, restauració, estudi, investigació, promoció i difusió de les arts escèniques, musicals i audiovisuals, fonamentalment i en totes les seues varietats; de les arts plàstiques i els museus en determinats àmbits i espais concrets; i de tots els béns culturals que conformen el patrimoni cultural valencià.

« Notícia anterior

CaixaBank i la FSMCV convoquen la huitena edició de beques per a l'alumnat d'escoles de música amb una dotació de 300.000 euros